onsdag 5 maj 2010

Vems politik för egentligen Maud Olofsson?

Ja, den frågan är berättigad efter de senaste dagarnas turbulens kring eventuella höjningar av bensinpriset.



När de rödgröna i måndags pressenterade sin skuggbudget fanns det med en höjning av bensinpriset, som ett led i försöka minska koldioxidutsläppen.


Höjningen har fått Centerpartister Sverige runt att brista ut i klagosång om den hårt utsatta befolkningen på landsbygden.


När sen Tomas Östros (S) påtalar att Centerpartiet faktiskt själva vill höja bensinpriset dubbelt så mycket som de rödgröna vill, allt enligt dokument som finns till allmän beskådning på Centerpartiets egen hemsida, slår Maud Olofsson ifrån sig med att det dokumentet bara är ett förslag från en liten arbetsgrupp och inget förslag som Centern ställt sig bakom.

När man nu börjar granska det hela lite närmare, så är den lilla arbetsgruppen en skattegrupp som är demokratiskt tillsatt och som har levererat en rapport som heter Skattevision 2014.


Det är i den Skattevisionen som den dubbelt så höga bensinprishöjningen klart och tydligt finns inskriven.

Nu kommer vi till den för Maud Olofsson pinsamma delen. Skattevision 2014 antogs i nov 2009 av Centerpartiets förtroenderåd.

Förtroenderådet är i sin tur Centerpartiets högst beslutande organ i tiden mellan partikongresserna.

Ordförande för detta förtroenderåd som antagit Skattevision 2014 som innehåller skatter som bla innebär höjt bensinpris som är dubbelt så stort som de rödgrönas är ingen annan än Maud Olofsson i egen hög person.


I Expressen kan man läsa om Maud Olofssons hätska utspel mot Tomas Östros.


-I själva verket var det en liten arbetsgrupp inom Centerpartiet som tog fram ett sådant förslag, säger Maud Olofsson själv enligt dagens Expressen.


- Östros ljuger och det är väldigt allvarligt, fortsätter Maud Olofsson.

Maud Olofsson får stöd av Fredrik Reinfeldt.

- Thomas Östros påstår saker som inte stämmer, säger statsminister Fredrik Reinfeldt, och fortsätter:

- Om detta förekommer allt för ofta blir frågan, som svenska folket måste ställa när de ser såna som Thomas Östros, "Är det rätt den här gången? Finns det anledning att tro att det som han nu beskriver är korrekt, eller är det ånyo så att han tänjer och förvrider?"

Det är möjligt att Maud Olofsson fört Reinfeldt bakom ljuset i den här historien, och i så fall borde Reinfeldt be Östros om ursäkt.


Men den stora frågan återstår att få svar på. Har Maud Olofsson bytt parti eller har hon bara slutat upp att följa de beslut som i demokratisk anda tas fram i det partiet som hon skall föreställa vara partiledare för.


Vems politik för hon egentligen?





Mer att läsa:

Vision 2014

Expressen med Maud utfall mot Östros

Alliansfritt Sverige med mer om Centerpartiets dubbelspel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar