torsdag 6 maj 2010

Demokrati är inte allianspartiernas grej

Jag har länge haft en misstanke om att borgliga politiker i allmänhet och moderater i synnerhet har haft problem med demokrati.
Den starkes vilja har verkat vara mer drivande än majoritetens vilja.

Nu dyker det ena beviset efter det andra upp och bekräftar min misstanke.

Valfusken inom moderaterna eskalerar och igår var det moderaterna i Kristianstad som var på tapeten.

Flertalet politiskt aktiva och medlemmar lämnar nu moderaterna för partiets inställning till de demokratiska problemen som uppdagats i hela organisationen.

En av de förtroendevalda i Kristianstad hade skrivit och beskrivit problemen för moderaternas partisekreterare Per Schlingman. Per Schlingman sa i TV intervjun att partidistriktet i Skåne kollat upp det hela och att allt hade gått rätt till.

Passivitet är tydligen moderaternas lösning på alla problem.
"Om vi inte gör något så löser det sig själv."

Det är för mig som verkligen tror på demokrati en gåta hur ett politiskt parti kan beté sig så här.

Dåliga företrädare som inte följer reglerna dyker då och då upp i alla partier, men det viktiga är hur respektive parti tar tag i problemen. Moderaterna blundar och låter de odemokratiska krafterna ta över partiet. Men det kanske är enda sättet för Reinfeldt att få behålla makten i ett högerparti som han helt plötsligt börja kalla arbetarparti och där han hyllar Tage Erlander.


Den andra händelsen som bevisar mina misstankar är Maud Olofssons sätt att tolka sitt eget partis demokratiska beslut.
Centerpartiet har med några års mellanrum partikongress som beslutar i alla viktiga frågor och riktlinjer.
Mellan kongresserna har man ett förtroenderåd som träffas med tätare intervaller för att ta beslut om bla politiska mål och inriktningar.

I nov var förtroenderådet samlat och där tog man bla beslut på en ny skattepolitisk inriktning. "Skattevision 2014"
I den framkommer med stor tydlighet att Centerpartiet vill höja koldioxidskatten på ett sådant sätt att bensinpriset går upp med över 100 öre, vilket är dubbelt så mycket som de rödgröna vill höja med.

Men detta verkar Maud Olofsson fullständigt skita i.
Hon kritiserar med hårda ord den rödgröna höjningen av koldioxidskatten som också ger ett högre bensinpris.
Detta trots det egna partiets beslut som ger en dubbelt så hög höjning av bensinpriset.
Hon menar att förtroenderådet bara är en liten grupp och att deras tankar absolut inte är Centerpartiets tankar, eller i alla fall inte Maud Olofssons tankar och då är de inte relevanta i diskussionen.

Ytterligare en händelse som bekräftar misstanken var när Mats Odell, KD baktalade Mona Sahlin som person och angrep hennes person på ett mycket fult sätt. Krisdemokraterna skriver så här på sin hemsida angående deras ideologiska grund.
"Vårt partinamn förklarar att vi står för demokrati byggd på kristen människosyn och värdegrund."

Jag misstänker att en kristen människosyn i ett svenskt parti bygger på Svenska Kyrkans tankar om kristendomen. Svenska kyrkan som ser sig som ett evangeliskt-lutherskt trossamfund.

Därför är det mycket märkligt att Mats Odell går emot sitt eget partis starka koppling till den krista etiken genom att baktala Mona Sahlins person.

Martin Luther som haft stor påverkan på den svenska kyrkan, därav evangelistiskt-LUTHERSKT trossamfund, tolkar guds åttonde bud på följande sätt:
Vi skola frukta och älska Gud, så att vi icke beljuga, förråda, baktala eller illa berykta vår nästa, utan urskulda honom, tänka och tala väl om honom och tyda allt till det bästa.


Och de orden skiter Mats Odell fullkomligt i.



Moderaterna valfuskar för att tillskansa sig höga politiska poster, Maud Olofsson skiter i Centerpartiets demokratiska beslut om vilken politik de skall föra och Mats Odell går helt emot Krisdemokraterna tankar om kristen etik och moral.


Ja demokrati är inte allianspartiernas grej.


Läs mer om Centerns koldioxidbeskattning och moderaternas valfuskande på Alliansfritt Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar