söndag 16 maj 2010

Hot, våld och mord eller gröna clownnäsor

CUF, centerpartiets ungdomsförbund, går från klarhet till klarhet. I dagarna startade de en kampanj där de går till hårt angrepp på det fackliga medlemskapet.

På deras hemsida finns mer läsning om ungdomens egen förmåga att skaffa sig välavlönade jobb där de själva förhandlar och bestämmer över sina arbetsvillkor.
Visserligen finns det en arbetsgivare som också vill ha ett finger med i spelet, men utan fackets inblandning kommer det att gå som smort, enligt CUF.

Samtidigt som jag läser detta på internet, läser jag Bror Perjus nya bok, ”Ett annat ord för mord”.


Snacka om dag och natt. Bror Perjus bok handlar om den globala fackliga styrkan som finns för att ge arbetare över hela världen mänskliga villkor på sin arbetsplats.
Boken ”Ett annat ord för mord” handlar om den fackliga kampen på Coca-Colas fabrik i Guatemala, på 1980-talet, som blev en internationell kamp för mänskliga förhållanden på Guatemalafabriken.


Jag har bara hunnit halvvägs men redan insett att den fackliga kampen fortfarande är enormt viktig för människor världen över.
I boken beskrivs hur facklig ledare efter facklig ledare hotas, misshandlas och mördas för deras kamp om att få bilda och driva en fackförening på Coca-Colas fabrik i Guatemala.
De som ligger bakom den brutala behandlingen av de fackliga kämparna är fabriksledningen, men indirekt också Coca-Cola och USA.


Även om vi, här i Sverige, på grund av den kamp som facket drivit själva och med det politiska parti facket själva bildade, socialdemokraterna, för medlemmarnas bästa, har det relativt bra, så finns det ingen som helst anledning att avskaffa facket och det jobb som facket idag gör för sina medlemmar.


Jag hoppas att fler läser Bror Perjus bok så att clownerna i CUF slipper få så många efterföljare, för vi behöver rakryggade människor som i solidaritet hjälper de svaga, inte egoister i gröna clownäsor som måste gå på mina efter mina för att de trodde att de var starka utan facket och fackens kollektivavtal.


 
Läs också Alliansfritt Sverige, som också skriver om de gröna clownnäsorna
 
En titt på NetRoots är inte heller helt fel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar