lördag 18 juni 2011

Industrifacket Metalls kongress 3.

Gårdagens öppning av kongressen var riktigt bra. Mycket bra inledningstal av vår Stefan Löfvén. Bra artister och en bra blandning av artister. Ja, det blev en riktigt bra kongressöppning.


När sen det ”riktiga” kongressarbetet kom igång var det val på dagordningen. Den sittande förbundsledningen blev ohotade omvalda.
Grattis Stefan Löfvén till ytterligare en period som IF Metalls ordförande. Grattis Anders Ferbe, Monika Theodorsson och Veli-Pekka Säikkälä, till en ny period som vice förbundsordförande, förbundssekreterare och avtalssekreterare. Vill även gratulera alla övriga som fick kongressens förtroende igår.

Under eftermiddagen kom Håkan Juholt på besök och bemöttes på ett helt fantastiskt sätt. Stående ovationer redan innan han hunnit börja sitt tal. Ett tydligt tecken på Juholts stöd hos IF Metall. Håkan Juholt höll sen ett helt fantastiskt tal där han bland annat fastslog att han och socialdemokraterna aldrig kan tillåta fler skattesänkningar, oavsett hur hoten från Reinfeldt låter.

Juholt menade att de regler som Göran Perssons regeringar förhandlat fram till att godkännas av en bred majoritet av riksdagspartierna. Regler som har lett till att den svenska ekonomin blivit så stabil som den idag är. De reglerna var till för att säkerställa en stabil svensk ekonomi, genom att hindra överbud av reformer genom det införda budgettaket. Därför kan det inte användas av Reinfeldt när Reinfeldt med sina jobbavdrag faktiskt riskerar att den stabila svenska ekonomin faller samman då intäkterna minskas mer och mer.

Det borde kanske ha införts ett inkomstgolv för att förhindra regeringar att genom skattesänkningar hota eller helt förhindra utveckling av den generella välfärden.



Andra som bloggar om IF Metalls kongress är eller andra intressanta saker är: Leine Johansson, Göran Johansson, Kaj Raving, Camilla Wedin, samt Peter Högberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar