måndag 5 juli 2010

Reflektioner på Reinfeldts tal.

Det mest skrämmande med Reinfeldts tal är den totala saknaden av åtgärder för att bekämpa den mycket höga arbetslösheten. Visserligen kom det inte som en överraskning efter den totalt menlösa vårbudgeten, men man har hoppats på att han skulle vakna till.

Reinfeldt o co har klätt sin arbetslinje i sommarkläder och står nu och fryser i den kalla kris som drabbat Sverige.

Precis som vi byter kläder när vädret blir kallt måste en regering byta politik när krisen kommer, men där står fortfarande Reinfeldt i sommarstassen och väntar på bättre väder medan alla som förlorat jobben i krisens kölvatten kämpar, i ett kyligt Sverige, med sin raserade ekonomi.



På tal om sommar och värme och att inget är nytt under solen.

När eftertanken om den politik som Reinfeldt för slår till kommer jag att tänka på KSMB’s gamla låt, ”But we have no bananas”.

Låten kom till under moderata Gösta Bomans regeringstid på 1980-talet och handlar om Bomans kalla politik som mycket väl skulle funka i varma länder med mycket frukt, ex bananer.
Men i Sverige där människor måste ha pengar för att klara sig växte det inte så många bananer på 1980-talet.

Det gör det inte nu heller och Reinfeldts politik skulle också passa bättre i länder där fattiga kan plocka sin egen mat och inte behöver tak över huvudet. Om det landet nu finns.

Nej, inte 4 år till.

Här är texten på ”We have no bananas”

Om du vill höra den så finns den här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar