tisdag 13 juli 2010

Hårdare tag mot brottslingar, men om de är moderater så tystas det ner.

Under våren har vi kunnat följa hur moderaterna gång på gång fuskat i sina förval till riksdags, kommun och landstings valen.

Fusket i Umeå har varit så omfattande att fuskarna till och med förfalskat namnteckningar på helt ovetande personer, vilket rubriceras som urkundsförfalskning och kan ge fängelse om man döms.

I Umeå har nu en privatperson vid namn Georg Nyström gjort polisanmälan på de brott han anser ha begåtts. Georg har gjort anmälan i nära samarbete med Åsa Sundh, tidigare vice ordförande i Moderaternas kvinnoförbund och ledamot av partistyrelsen 2001–2003.

Det är med andra ord ingen rödgrönkonspiration som står bakom denna kampanj.



I samband med anmälan fick den fd moderata politikern fint besök i form av moderaternas partisekreterare Per Schlingman.

Per Schlingman skall enligt Georg Nyström ha bett Nyström att inte ”belasta rättssystemet” med den typen av frågor.

Skulle Schlingman verkligen ha uttryckts sig på det sättet är det riktigt nära att kunna tolkas som övergrepp i rättssak.

Oavsett om Schlingman sagt som Nyström påstår är bara den resan som Schlingman gjorde i och med besöket hos Nyström tecken på att moderaterna inte gärna ser att saken får en rättslig prövning.



När man nu ser detta mönster med försök till nedtystning av brottsliga handlingar kan man också börja undra hur länge Reinfeldt känt till Littorins eskapader.

Misstanken om att Littorins nära vän Fredrik Reinfeldt skulle ha känt till sexköpen ökar när man läser artikeln i Aftonbladet där den moderata riksdagsmannen Rolf K Nilsson svarar på frågan, om han hade hört talas om att Littorin köpt sex innan affären blev känd, med:

” Ja, rykten går ju hela tiden.” svarade Rolf K Nilsson.

Om riksdagsman Rolf K Nilsson med endast denna period bakom sig i riksdagen har nåtts av ryktena vad skall då inte Fredrik Reinfeldt med sitt stora nätverk och sin nära vänskap till Littorin ha hört.

Har även vår statsminister valt att mörka det brott som hans minister begått och har vår statsminister vetat om det innan preskriptionstiden gick ut så är det en skandal utan dess like.

Men om dessa rykten som enligt Rolf K Nilsson florerar i riksdagskorridorerna gäller fler sexköp av Littorin eller om det är andra moderater som köpt sex eller begått något annat brott, blir frågan genast:

Hur många brott försöker moderaterna egentligen tysta ner?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar