torsdag 29 april 2010

Härlig inställning till ungdomar

Borgarna med Reinfeldt och Littorin i spetsen har en härlig inställning till dagens ungdomar.


Den 11 februari hade Reinfeldt följande uttalande på sidan 7 i Sydsvenskan.


”Det är en myt att det inte finns arbete att söka i svåra tider. Det finns alltid lediga platser. […] En viktig orsak till att ungdomar inte får jobb är att de inte söker jobb.”


Sven-Otto Littorin sa nyligen i en TV intervju att många ungdomar sitter hemma och spelar TV-spel istället för att söka jobb.


Littorins lösning på ungdomsarbetslösheten är då självfallet att skärpa kraven för att de TV-spelande ungdomarna skall få socialbidrag.

I dagarna var Fredrik Reinfeldt på Gotland och besökte småföretagare. Till dem sa Reinfeldt, som tydligen inte längre anser att ungdomsarbetslösheten är en myt, att det var fackens fel att det var så stor ungdomsarbetslöshet.

Regeringens åtgärder för att bekämpa ungdomsarbetslösheten består i att sänka arbetsgivaravgiften, för bla McDonalds med 10 miljoner per år, utan att ställa krav på att de anställer fler ungdomar.


Nu kommer fler och fler bevis på att den politiken inte hjälper de arbetslösa ungdomarna ett dugg, då tar man till storsläggan och gör en ny stor satsning på ungdomarna.


Reinfeldt o co tänker satsa på ungdomsbrottsligheten. Troligen vill man minska ungdomsarbetslösheten genom att bura in alla laglösa ungdomar som kör EU moppe påverkade av Joltcola, cyklar utan lyse eller spelar hög musik i statsparken.

Ja, helt klart har Reinfeldt o co en härlig syn på dagens ungdomar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar