torsdag 1 augusti 2013

Moderaternas schema för Jobb och utvecklingsgarantin.


Fas 1*

Innehåller följande aktiviteter: kartläggning, jobbsökaraktiviteter med coachning och förberedande insatser.

Inleddes med att Fredrik Reinfeldt tog över rodret i Moderata Samlingspartiet. Reinfeldt tog in sina kompisar i partiledningen.

De kartlade den svenska politiken

Startade jobbsökaraktiviteter genom att byta namn på partiet till Nya moderaterna och blev hårt coachade av media strategen Per Schlingman.

 

Fas 2*

Innehåller följande aktiviteter: arbetspraktik, arbetsträning och förstärkt arbetsträning

Fas 1 blev en succé och valet 2006 vanns. Nu startade arbetspraktiken på regeringskansliet och de andra departementen. Vissa klarade inte av praktiktjänsten och byttes ut medan andra gick vidare till arbetsträning, 2010 märktes det att flertalet behövde förstärkt arbetsträning och de fick förlängt till 2014.

 

Fas 3*

Innehåller följande aktivitet: sysselsättning hos anordnare

Efter snart 8 år med Fas 2 börjar det bli dags för Reinfeldt o co att göra något på riktigt därför avslutas Fas 2 och Fas 3 startar.

Med ljus och lykta söker nu Reinfeldt och hans följeslagare någon utanför den statliga sfären för att kunna hitta sysselsättning nu när Fas 2 tar slut någon gång mellan september och nyåret.

Då resultatet talar för sig själv lär det stå rika anordnare på kö för att ta emot sina hjältar som under 8 år tagit pengar från de fattiga och gett till de rika.

Om anordnarna sen verkligen vill ta hand om dem nu när Reinfeldt o co inte längre har den makt de haft under Fas 2, återstår att se. De rika har ju för vana att slänga allt som inte går att använda längre. Men det går nog ingen nöd på Reinfeldt o co, då de under Fas 2 tiden även berikat sig själva en hel del genom de reformer de genomfört.

* Länk till Arbetsförmedlingens information om FASerna.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar