måndag 12 augusti 2013

Internationella orgasmdagen!


Den 8 augusti är tydligen internationella orgasmdagen, vilket var något nytt för mig. När jag väl börjar forska lite så visar det sig att den i år firar 15 år. Tänk vad man gått miste om, under alla dessa 14 år jag inte känt till dagen.

 

Fast finns det dagar för kanelbullar, våfflor och semlor så känns en dag för orgasmen rätt viktig. Sex och samlevnad är för mig något viktigare än kanelbullar även om just kanelbullar är riktigt goda.

Det finns fortfarande alldeles för många tabuer kring detta med orgasm och sex. Främst finns dessa tabuer av någon anledning, när det gäller kvinnors orgasm. Dels för att den kvinnliga orgasmen tydligen är svårare att uppnå än den manliga, men även för att den kvinnliga sexualiteten mycket länge har varit enormt tabubelagt.

Men också för män finns tabuer angående att uppnå orgasm genom onani. Händerna på täcket, hår som börjar växa i handflatorna mm. Dessutom har många män problem med den press som ofta läggs på mannen som skall vara så extremt bra i sängen, varje gång.

Därför känner jag att den internationella orgasmdagen är viktig för att belysa en njutning som alla borde vara bekväma med, men som många istället känner skuld inför.

I många av de artiklar jag läst om den internationella orgasmdagen tar bägge könens orgasm upp, eller rättare sagt orgasmen tas upp utan könstillhörighet. Man vill förmedla den njutning som bägge könen kan ha och att de som är i någon form av kärleksrelation tar hand om varandra och skänker sin partner njutning oavsett kön på partnern. Samt att de som inte har en partner för tillfället, och oavsett kön, också kan nå den njutning en orgasm innebär genom onani.

Men i Aftonbladet står det bara om den kvinnliga orgasmen och de problem som många kvinnor upplever i sina sexliv. I artikeln tenderar den internationella orgasmdagen övergå till en ny internationell kvinnodag, men med koncentration på den kvinnliga sexualitetens problem.

Då sexualitet är något som rör bägge könen gillar jag inte den snedvridning som görs i aftonbladets artikel. För mycket av de problem som kvinnor har angående avsaknaden av orgasm i sina sexliv är, förutom tabuer, relaterade till män och deras okunskap/ointresse av sina kvinnors njutning.

Då hjälper det inte kvinnorna om de sitter och gnäller på sina forum, utan frågan måste diskuteras brett, och inte minst där män finns och kan ta åt sig.

Frågan måste också diskuteras kreativt genom information om hur man gör rätt. Att påpeka alla fel utan att tala om vad som är rätt är inte särskilt pedagogiskt.

Alldeles för många män har också en grovt snedvriden syn på sex och därför borde denna fråga diskuteras oftare, mera öppet och utifrån bägge könens rätt till njutningsfulla orgasmer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar