måndag 30 maj 2011

Fredrik Reinfeldts galna värld

Humorikonerna i Monty Pythongänget gjorde för många år sedan en film som jag tror heter Monty Pythons galna värld på svenska, och Montey Python and the Holy grail i orginal.
I den filmen söker riddarna kring runda bordet efter den heliga gralen. Förutom att filmen är en av många milstolpar Monty Python gänget gjort, har den en scen som Reinfeldt o co måste älska.


Jag tror nämligen att de gjort alla försämringar i sjukförsäkringssystemet just på grund av den här scenen. Scenen utspelar sig vid en bro som är vaktad av en riddare som inte tänker släppa över någon innan han blivit dödad. Se scenen här.

Riddaren som vaktar bron är mycket kaxig i sin attityd och kan döda vilken riddare som helst hur som helst. Men manuset säger något annat. Riddaren blir snabbt av med en arm, men vägrar ge upp för ”den lilla skråman” och tar fighten med svärdet i den andra handen.
När även den armen är avslagen av motståndaren, börjar den armlösa att tackla och skall sin motståndare, som uppgivet hugger av riddarens ena ben. När motståndaren, han som vill över bron, nu börjar förbereda sig för att ge sig över bron hoppar den lemlästade riddaren omkring på ett ben och smädar och tacklas så gott det går.
Då huggs även det andra benet av och sittande på bålen skriker riddaren maktlöst till motståndaren som sakteliga försvinner iväg över bron. Riddaren menar att de inte är något fel på honom förutom något skrapsår, och att den bortridande motståndaren är en fega krake som inte vågar slåss mot honom.


Den här riddaren som trots svår lemlästning inte ger sig utan vill fortsätta att utföra sin arbetsuppgift som brovaktare är nog Reinfeldts favorit och förebild som sjuk. Problemet är bara att vi inte lever i Monty Pythons galna värld, utan i Sverige år 2011.


I dagens upplaga av Nyheterna fanns en artikel om Annika Melkersson som trots samstämmiga läkarintyg från flera olika läkare, inte får någon sjukpenning från Försäkringskassan. Flera olika läkare har tydligt intygat att Annika pga sina svåra foglossningar inte kan arbeta, men Försäkringskassan som bara utför de tjänster som regeringen Reinfeldt har beslutat om viker sig inte en tum.

Annika kan inte som riddaren på filmen skaka av sig sina problem för hennes foglossning är verklig.

Det som känns mest upprörande är att flertal tidigare domar har gett kvinnor med foglossning rätt till sjukpenning men Försäkringskassan anpassar ändå inte sina beslut. Här är en som fick rätt.

För Annikas del har detta hittills inneburit att hon gått utan inkomst i 4 månader. Detta är verkligheten i Fredrik Reinfeldts Sverige.

Men en verklighet som Reinfeldt o co vägrar att se. För Fredrik Reinfeldt verkar verkligheten vara något han sett på film, och sjukförsäkringen verkar helt klart tagen utan verklighetsförankring och därför kan man säga att vi lever i Fredrik Reinfeldts galna värld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar