måndag 11 oktober 2010

Nu slår regeringens passivitet tillbaka.

I krisens fotspår kan nu kaos bryta ut och allt på grund av regeringens passivitet.

För den krisuppgörelse som IF Metall och flera industrifackförbund tvingades till att göra under krisåret 2009, just på grund av regeringens passivitet, får nu konsekvenser i form av ilskna industriarbetare.

Industriarbetarna vill nu tillbaka de pengar de förlorade på krisuppgörelsen nu när deras arbetsgivare redovisar stora vinster. Det kan man läsa om på IF Metalls hemsida, där arbetarna på Volvo Lastvagnar i Umeå nu kräver tillbaka de pengar de förlorade när de ställde upp för sin arbetsgivare under kristider.


Man kan jämföra detta med 2 barn som grälar och där föräldrarna löser problemen genom passiv uppfostring, som innebär att den svaga förlorar. Men när den svaga växer sig stark och vill ge igen för den oförrätt som han blev utsatt för uppstår de nya problem, som inte sällan är större än de ursprungliga. Problem som dessutom kunde undvikas från början.


Tänk om regeringen istället använt de miljarder de fick till sitt förfogande till just att dämpa krisen där den var som värst, d.v.s. inom industrin. Då hade man också sluppit den motreaktion som nu sprider sig.

En motreaktion som kan visa sig kosta betydligt mer än de hjälpåtgärder regeringen vägrade ta till när de behövdes.

Hur var det ordstävet löd?

Snålheten bedrar visheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar